seeds

De boendes park

Nov 2013 | Boendemiljö Stadsdelen

Med placering mellan en gemytlig bostadsgård och ett väldefinierat torg kommer Holländareplatsen att få sin nya park. Och de närboende kommer att få inflytande över utformningen. Utvecklingen av parken är en del av EU-projektet SEEDS, som pågår i Gamlestaden.

– Ambitionen är att ta fram en väl gestaltad park. Avsikten är att den ska tas fram i dialog mellan Poseidon, Park- och naturförvaltningen, Fastighetsägare i Gamlestaden och de boende, säger Cathrine Gerle från Poseidon.

Arbetsnamnet är ”Lek i park” och tanken är att arbetet ska dra igång tidigt nästa år. Cathrine Gerle understryker att de byggbodar som nu står i parken kommer att försvinna. Hon uppmanar också de boende att hålla utkik efter den kommande boendedialogen.

Det är ytterst Park- och naturförvaltningen som är ansvarig för utvecklingen av parken. Kristina Hedvall Larsson, landskapsarkitekt på Park och natur, är förväntansfull och tror på ett fruktbart och givande idéutbyte med de boende.

– De här samverkansprocesserna kan vara rent fantastiska. Idéer kommer fram som jag själv aldrig hade kunnat komma på. Jag är nyfiken på den kommande dialogen, säger hon.

Tanken är att skapa en liten kvarterspark för alla, en plats som man gärna besöker. Belysningen ska förbättras och det ska bli trevligt att vara där kvällstid.

– Jag kommer att hålla i pennan, men utformningen kommer att påverkas av de boendes synpunkter, idéer och tankar. I nuläget har det bara tagits fram kalkyler där vissa funktioner föreslås: Lek, platser att sitta, långbord, boule, en gräsmatta för skapande.

– Parken ska bli en go plats att hänga på för de kringboende, säger Kristina Hedvall Larsson.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
Från Facebook:

Möte på förmiddagen med fastighetsägare och kommunen om Bellevue Industriområde. Ett sådant möte som om igen illustrerar hur viktig aktör Fastighetsägare i Gamlestaden är. Här driver SKFs verkstadsklubb konferensverksamhet, Jojjens däckservice servar bilar och lastbilar, Stadsmissionen och flera andra driver secondhandverksamhet, och här finns en av Göteborgs största moskéer, som drar tusentals människor till bön varje fredag. Ingen tar ett samlat ansvar för ett sådant område, alla utvecklar och bygger allt möjligt runt om utan att bry sig om konsekvenserna för ett litet bortglömt område mitt i. Trafikkaos, parkeringskaos, nedskräpning, ja, dumpning, och en hel del brott och otrygghet. Om du inte har förstått varför BIDs behövs - gör ett studiebesök i Bellevue Industriområde. (Bilderna är från ett tidigare möte i området.)

Foton från Fastighetsägare i Gamlestadens inlägg

Jun 7th 4:26pm • No Comments

Sista chansen!!!

Staden Nya Lödöse

Välkomna på visning av den sista stora planerade arkeologiska undersökningen i Gamlestaden. Nästa visning 1/6 kl 13:00

Förhandsbokning krävs. Gå in på vår hemsida:

http://www.stadennyalodose.se/aktiviteter/visningar-i-falt/

May 30th 9:29am • No Comments

NU bygger Poseidon och Egnahemsbolaget i Gamlestaden! Kvarteret Makrillen, den stora grusparkeringen mellan Konsum och Bunkeberget, ska bli till 225 lägenheter i nya hus på 4-7 våningar med hiss och balkong. 100 av lägenheterna ska bli hyresrätt, 125 bostadsrätt. Där ska också bli en ny förskola. ONSDAG 31 MAJ kl 18 i MEDBORGARHUSET är alla nyfikna välkomna att få veta mer om bostäderna, förskolan och trafiken och få en macka och kaffe. Ingen föranmälan krävs. VÄLKOMNA hälsar Poseidon

Foton från tidslinjen

May 23rd 2:36pm • No Comments

Trevligt morgonbesök till Gamlestaden idag. Johan Trouve och Gunilla Grahn-Hinnfors från Västsvenska Handelskammaren. Mycket prat om Gamlestadens resa från millennieskiftet till idag, hur stadsdelar kan utvecklad, BIDs och det enkla faktum att platser där lokala butiker och restauranger mår bra också är platser där barn mår bra av att växa upp och där människor trivs.

Foton från tidslinjen

May 12th 9:56am • No Comments

Planeringsmöte inför Gamlestadsgalej som kommer vara 2 september kl 11-16 i höst. Har du nya idéer för galej? Spelar du i band och vill uppträda? Mejla galejgeneral martin@helagamlestaden.se. Ni som vill ha loppisbord - en länk för anmälan kommer att läggas upp lite senare.

Foton från Fastighetsägare i Gamlestadens inlägg

May 9th 2:09pm • No Comments

single.php