11_2_grontljus

Grönt ljus för upprustning – ny lekplats, mötesplatser och odlingslotter

Aug 2011 | Boendemiljö

Nu är det klart att bostadsgårdarna på Måns Bryntessonsplatsen och Arfvidssonsgatan rustas upp.
– Arbetena inleds senare i höst när vi kan frigöra personal inom anläggning, säger Johan Blomqvist, parkintendent på Park och naturförvaltningen.

Upprustningen skulle egentligen ha startat i våras, men få och oväntat höga anbud gjorde att upphandlingen fick avbrytas.

– Därefter har vi noga synat handlingarna och skalat av allt som inte är nödvändigt för de funktioner projektet velat uppnå – en bra lekplats, en parkliknande trädgård med nya mötesplatser och odlingslotter, säger Johan Blomqvist.

Upprustningen är ett samverkansprojekt mellan Park och naturförvaltningen, Bostads AB Poseidon, Fastighetsägare i Gamlestaden, Trafikkontoret och Trygg Vacker Stad. Idéerna har utvecklats i tät dialog med de när-boende under snart två års tid.

– Att fastighetsägare är villiga att medverka ekonomiskt ökar chanserna till genomförande, eftersom Göteborgs Stad prioriterar projekt som sker i samverkan. Jag vill också rikta ett stort tack till den arbetsgrupp med boende, som så helhjärtat engagerat sig i planeringen, säger Johan Blomqvist.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
Från Facebook:

Fortsatt stort regeringsintresse för BIDs och Gamlestaden. Idag möte med ministrarna Karolina Skog och Ibrahim Baylan på besök i Göteborg. Tillsammans med Malin Rosenqvist från BRF Gamlestadstorget, Johannes Wallgren från Poseidon, Björn Larsson från Platzer, Gitte Caous, stadsdelsdirektör Östra Göteborg och Helena Holmberg, BID Gamlestaden/Fastighetsägare i Gamlestaden. ... See MoreSee Less

Finbesök till Gamlestaden idag. Trygghetskommissionen leds av Fredrik Reinfeldt och är en grupp tillsatt av försäkringsbranschen för att arbeta fram förslag för ökad trygghet och för att förebygga vardagsbrottslighet. Med i kommissionen är också bland andra Nalin Pekgul, sjuksköterska och fd riksdagsledamot för S. Från Gamlestadens sida var vi Malin Rosenqvist, AnnaMaria Bilén, stadsdelsdirektör Gitte Caous, polischefen Ulf Merlander, Platzers Björn Larsson och Helena Holmberg som tog emot. ... See MoreSee Less

Idag trevligt studiebesök till Gamlestaden från den vackra staden Örebro. Peter Hovlund och Aydin Gurda från Öbo och Mikael Blixt får Västerporten försöker tänka ut hur de ska arbeta BID-inspirerat i Vivalla och andra områden i Örebro. ... See MoreSee Lesssingle.php