Gamlestadsgalej 2018

loppis_galej_440

Välkommen till Gamlestadsgalej – vår egen stadsdelsfest!

Gamlestadsgalej 2018 äger rum lördag den 1 september kl 11-16 på Holländareplatsen. Som alltid innebär galejlördagen årets största folksamling.

Gamlestadsgalej är stadsdelsfesten dit alla är välkomna, oavsett ålder och oavsett var man bor. Galej anordnas en lördag under sensommaren varje år sedan 2011. Idén till Gamlestadsgalej kommer från några boende i stadsdelen, som önskade sig liv, rörelse och loppis på Holländareplatsen. Fastighetsägare i Gamlestaden tog emot idén och gjorde den till verklighet.

Det fanns ett evenemang i Gamlestaden som hette Gamlestadsgalej redan på 1990-talet. Men när ingen fanns som tog ansvar för att arrangera några festligheter dog evenemanget ut.

Gamlestadens lokala fastighetsägareförening är alltså en förutsättning för att den fina Holländareplatsen åtminstone en gång om året ska leva upp till sin potential som samlingsplats och festplats.

Fastighetsägare i Gamlestaden har tydliga tankar med evenemanget. Det handlar om stolthet och glädje över att bo i Gamlestaden, om möjligheter för lokalt företagande och lokal kultur, om att ge fler utsocknes en anledning att besöka stadsdelen, om samhällsinformation och medborgardialog samt om att utveckla det sociala livet.

– En viktig del i ett fungerande lokalsamhälle är att människor som bor där känner varandra och tror på att den egna tillvaron går att påverka, säger Helena Holmberg, Fastighetsägare i Gamlestaden.

helagamlestaden2017_graf

De enkätundersökningar som Fastighetsägare i Gamlestaden har genomfört i stadsdelen visar att medan färre gamlestadsbor har täta sociala band till sina grannar än förr – kanske är det färre som bor nära familj och släkt – så ökar andelen kraftigt som har ”ganska god” grannkontakt och därmed kan få hjälp med att lösa problem i vardagen eller tillsammans kan försöka påverka lokala problem.

2018 är Martin Anderssons tredje år som galejgeneral. Den som har idéer för hur Gamlestadsgalej ska fortsätta att utvecklas till Göteborgs bästa stadsdelsfest kan kontakta Martin på martin@helagamlestaden.se.

– Nästa års galej kommer att innebära musik för alla, mat, utställningar bland annat med allt nytt som byggs i Gamlestaden och mycket att göra för barnen. Säkert blir det också en och annan överraskning, berättar Martin.

Kontakt

Projektledare för Gamlestadsgalejet är Martin Andersson. Du når honom på:
epost: martin@helagamlestaden.se
telefon: 0733-710601

Galejgeneral Martin Andersson

Galejgeneral Martin Andersson

Löptävling

Löptävling

Mängder av aktiviteter på scen.

Mängder av aktiviteter på scen.

Gamlestadsgalej-blogghuvud

Från Facebook:

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.


page.php